קיבלתי תביעה מגטי אימג'ס. מה לעשות?

לאחרונה ניתן פסק דין בתביעה של גטי אימג'ס (מראות, נציגתה המקומית) בו בית המשפט מנסה לעשות סדר (ומבלגן?) כיצד צריך תובע בתביעת הפרת זכויות יוצרים לבסס את "שרשרת זכויות".
למאמר נרחב יותר שכתבתי על עניין זה של התמודדות מול תביעת הפרת זכויות יוצרים של גטי אימג' או מראות אתם מוזמנים להכנס לקישור.
בקצרה, פסק הדין שם דגש על דרכי הוכחת שרשרת זכויות היוצרים וקובע כי ראשית יש להוכיח מי הוא המקור לזכויות היוצרים (בדרך כלל מדובר בצלם, בתביעת הפרה כגון אלו). לאחר מכן על התובע להוכיח את העברת הזכויות מהצלם לחברה, באמצעות מתן רשיון שימוש ייחודי בתמונה (נדמה שרשיון ייחודי לתבוע אינו מספק עוד). לבסוף על התובע (אם הוא חברה ישראלית) להוכיח את העברת הרשיון הייחודי של החברה הזרה לידיו.
בית המשפט גם שם דגש על דרך אישור והגשת המסמכים ומחייב את התובע לעמוד בדרישות הדין ולקבל אישורים קונסולאריים מתאימים למסמכים שנחתמו בחוץ לארץ.
בית המשפט גם מחייב את הצגת המסמכים המקוריים עם הצלם – פעולה שבדרך כלל לא מתבצעת בהסכמי פשרה בתיקים כגון אלו.
אסכם ואומר שכוונתי אינה להמליץ לכם להפר זכויות יוצרים. ההיפך הוא הנכון. מן הראוי שכולנו נכבד את זכות היוצרים ולא נפר אותן. אולם, אם הטעות כבר קרתה וגטי אימג' או מראות אימג' או כל חברה אחרת הגישה כנגדכם תביעה על הפרת זכות יוצרים – אין זה אומר שהכל אבוד. תוכלו להתגונן, לעמוד על זכויותיכם והנטל להוכיח את טענותיה יוטל על התובעת.